Shadow of War släpps imorgon

Nu kommer uppföljaren till Middle-earth: Shadow of Mordor som släpptes 2014. Den heter Middle-earth: Shadow of War och har utvecklats av Monolith Productions. Huvudkaraktären Talion får åter igen ta sig an horder av orcher och massiva troll, och även en och annan drake.

Den odöde Talion och hans spöklika följeslagare Celebrimbor fortsätter sina äventyr i Midgård i den eviga kampen mot Sauron. De tillgängliga områdena är nu flera gånger större än i det första spelet. Utöver de varelser Talion tidigare kunde dominera och använda som riddjur finns nu också drakar att ta hjälp av. De kan användas som transportmedel men också som väldigt effektiva eldkastare.

Nemesis-systemet, som var en av de största nyheterna till det första spelet, återvänder och har expanderats till uppföljaren. Genom denna funktion så utvecklas fiender och blir kraftfullare under spelets gång, tack vare dina misslyckanden eller deras egna framgångar. De kan öka i rang, få nya färdigheter och blir ännu farligare än vid tidigare möten. Eller så kan de försöka hämnas ett tidigare baklag genom att själva söka upp spelaren.

Din egen armé av orcher och troll kommer ha en större roll i detta spel. I likhet med fienden har du befälhavare och livvakter med egna färdigheter och styrkor. De är till stor hjälp då du anfaller och försöker ta över någon av de många fästningarna utspridda över Mordor. Om du äger det första spelet så kommer du också ha möjligheten att importera din värsta fiende och din bästa orchkompanjon till uppföljaren.

Spelet kommer också erbjuda mikrotransaktioner. Du kommer kunna köpa Loot Chests med utrustning, War Chests med följeslagare, och vanliga XP-boostar. Dessa kan även inskaffas med hjälp av valuta du tjänar i spelet, men för den otåliga spelaren går det att snabba upp levlandet och samlandet av utrustning.

Middle-earth: Shadow of War släpps imorgon, 10 oktober, till PC, Xbox One och Playstation 4. Warner Bros., som publicerar spelet, har skapat en webbsida med en kort men välgjord interaktiv live action historia som ni kan kolla in här.