Se på film på hotell

Hotell varierar i det oändliga och för det mesta är det förstås bara en plats att sova på. Men, särskilt om man reser mycket, blir vikten av att ha ett bra hotell allt större. För oss filmfantaster handlar det om hur bra det är att se på film på hotellet. En hel del hotell runt om i världen erbjuder filmkanaler där man många gånger kan se ganska aktuella filmer. För dig som har med dig din egen dator eller surfplatta, som du kanske vill se på Netflix på, är det givetvis ett stort plus om det går att koppla in din dator eller platta på TV-n.

Ett knep du kan ta till är förstås att ha med dig en Chromecast, som gör det möjligt att ansluta ljud och bild till TV-n via ett trådlöst nätverk. Det är dock inte alltid det fungerar och då är du hänvisad enbart till din egen utrustning.

En annan sak som förstås får finnas på hotellen är ett bra utbud av snacks och godis. Har man tid att se på lite film på rummet vill man givetvis ha något gott att äta, utan att behöva ränna runt i stan. Chips, choklad och nötter bör finnas som ett minimum.

Sedan kan man givetvis boka ett hotell i närheten av en bra biograf. Men glöm inte bort att du behöver inte sitta och glo på film hela kvällarna. Bokar du ett hotell centralt ska du förstås ta dig ut i omgivningen för lite gammal hederlig sightseeing. Oftast kan du dessutom få ner priset ordentligt om du bokar bara lite utanför stadskärnan, och i städer där det finns bra kommunikationer är det inte några problem att boka ett par kilometer utanför centrum. Tänk bara på att göra lite undersökningar först, du vill inte hamna i ett område där polisbilarna åker runt på nätterna.

Många glömmer dessutom hur fint det kan vara att turista i sitt eget land. Sverige är stort och har mängder att erbjuda för den som vill upptäcka något nytt. Från Smygehuk i söder till Treriksröset i norr finns det mer än du kan tro. Varför inte ge dig av på en roadtrip och försöka besöka så många svenska städer som möjligt på semestern? Du kommer garanterat få en kanonsemester. Sök runt på de webbplatser som finns för att hitta hotell så kan du välja på en hel del.

Och du, glöm inte att ta med ditt filmabonnemang på resan, även om du går på vandringsfärd vill du komma tillbaka till ett hotellrum där du kan se på film…

 

 

hotell-nacka

Det här är ett sponsrat inlägg.