Så hittar du rätt presenter till dina nära och kära

Att ge är betydligt roligare än att få, men om man inte vet vad man ska ge för att det ska bli rätt kan det kännas svårt. Men det behöver inte vara svårt att hitta rätt present till dina nära och kära. Vi tipsar om hur du hittar rätt.

Först och främst, det brukar heta att det är tanken som räknas, och naturligtvis är det så. Men att få någonting konkret gör förstås folk glada. Det behöver inte vara prylar, det kan lika gärna vara upplevelser.

Börja med att fundera på vad den du ska ge en present gillar för någonting. Är det någon som gillar choklad kan förstås choklad vara rätt, men varför inte en chokladfontän eller en chokladprovning någonstans i närheten?

Ibland känner man att den man vill ge någonting har precis allting. Då kan det vara lite svårare, men du kan ha god hjälp av presenttips online. Du kan då specificera vilken händelse det handlar om, vem present är till och vad den får kosta, så får du förslag på presenter.

Presenter blir ofta riktigt uppskattade om de är unika, varför presenter som man kan gravera in namn på, så som glasskålar eller karaffer, är ett utmärkt tips till den du känner redan har allt. Där är också upplevelser, som exempelvis att flyga luftballong eller en takvandring, perfekt. Det finns många som må ha alla prylar de behöver, men de har antagligen inte upplevt allt spännande som går att uppleva.

Glöm inte heller att du både får och bör skämma bort dig själv. Som Dale Cooper i Twin Peaks en gång i tiden sade; du ska ge dig själv en present om dagen. I hans fall verkade det ofta vara körsbärspaj, vilket är en så god present som någon. Men om du och din partner har det extra stressigt nu på hösten är det en utmärkt idé att skämma bort er med en champagneprovning eller vad ni nu tycker om.

 

Det här är en gästkrönika.