Så här fungerar kryptovalutor

REKLAM. För att förstå vad en kryptovaluta är behöver man visserligen inte förstå vad ett krypto är, men det kan underlätta.

Ett krypto är helt enkelt någonting som utger sig för att vara något det inte är, och alla som försöker läsa ett krypto kan inte göra det utan att veta hur man tar reda på hur det ska läsas. Man pratar om kryptering för att göra något oläsligt och dekryptering för att göra det läsligt igen.

En teknik i sammanhanget är Blockchain, som är både svår att förstå och att förklara. Men Blockchain behöver du inte förstå för att förstår principerna bakom kryptovalutor. Upphovsmannen bakom världens kanske mest kända kryptovaluta Bitcoin är Satoshi Nakamoto, vilket förmodligen är en pseudonym. Men Nakamoto skapade Bitcoin med syftet att det skulle vara möjligt att överföra pengar över internet utan att det fanns någon centralbank som reglerade användningen. Just därför har Bitcoin blivit så populär och idag är det en av de mest använda kryptovalutorna, där det faktiskt går att handla i webbutiker med den här kryptovalutan.

Är du intresserad av att börja handla med kryptovalutor finns det en hel del att tänka på. Bland annat behöver du fundera över vilken av alla hundratals kryptovalutor du vill välja. Många tror att det är bara Bitcoin som är en kryptovaluta, men om du skrapar lite på ytan kommer du att hitta mängder av valutor, som exempelvis Ether, Litecoin, Peercoin och många mer.

Tänk också på att det förstås finns risker. Värdet på valutan går både upp och ner, och ibland kan den fluktuera ganska ordentligt. En plats du kan hitta mer information om kryptovalutor, dess risker och möjligheter, hur du gör och mycket mer är www.kryptovalutor.se

Även om du själv inte skulle vara intresserad av att köpa några bitcoin eller någon annan valuta kan det vara kul att lära sig mer. Det hade ju varit riktigt kul om det gick att spela spel med de här valutorna.