Recension: All I Want For Christmas is You (2017)

Jul, jul, strålande jul. Jul är både film och sång, så varför inte blanda allt i en film och ta med en storstjärna? Det måste väl vara en bra idé vad det gäller julfilmer och All I Want For Christmas is You är en animerad film med både sång och mycket jul. 

Mariah (ung version Breanna Yde, berättar-version Mariah Carey) önskar sig ingenting annat än en hund. Men en hund innebär förstås en massa ansvar och ansvarskännande vuxna kan givetvis inte låta ett barn få en hund hur som helst.

Så unga Mariah får prova på att ha en hund genom att passa Jack (Dee Bradley Baker). Jack är dock allt annat än en hund som låter sig tas om hand, åtminstone utan att göra lite motstånd.

want for christmas

All I Want for Christmas is You är en småmysig familjefilm, rätt okej animerad och med ett lagom drama som fungerar för både vuxna och barn. Alla har vi någon gång önskat någonting vi inte har kunnat få. Men hur Mariah hanterar både djur och medmänniskor lämnar en del att önska. Däremot är sångerna, som Mariah Carey står för själv, en anledning i sig att se filmen och det finns mycket julstämning i All I Want for Christmas is You.

Men det finns i princip ingenting som står ut vad det gäller den här filmen. Det mesta är rätt okej, men ingenting som överraskar. En helt okej julfilm, med sången som främsta argument att se den.

Fotnot: Även om jag förstår varför filmen behåller en engelsk titel är det trots allt ändå en film riktad till barn, och borde ha fått en svensk titel.

Recenserad på: Blu-ray
Ljud: DTS HD – Master Audio
Bild: 16:9 Widescreen, HD 1080p
Språk: Danska, Engelska, Finska, Norska, Svenska
Längd (min): 91
Text: Danska, Finska, Norska, Svenska
Releasedatum: 2017-12-11
Regissör: Guy Vasilovich
Åldersgräns: Barntillåten