Pulled Pork Burger

Pulled Pork är ett förhållandevis enkelt sätt att tillaga karré på, även om det kräver lite tålamod. Att servera pulled pork tillsammans med hamburgerbröd, coleslaw och kanske lite inlagd rödlök är grymt gott. 

Det är många som gör Pulled Pork i ugnen, men det går lika bra att göra Pulled Pork på grillen – men du kommer att behöva lite tålamod. Börja med att tända grillen och använd så lite briketter/grillkol du kan för att uppnå en temperatur på 110-140 grader. Placera sedan en aluminiumform med äpplejuice på det nedre gallret och lägg ett kilo karré på det övre, alldeles ovanför aluminiumformen. För bästa effekt bör du ha rubbat karrén med din favoritrubb.

Att sedan nå rätt mörhet för köttet kan ta upp till tio timmar, men eftersom du förmodligen kommer att ha lite högre temperatur går det snabbare. Pensla gärna karrén med lite glaze efter ett par timmar och ”provdra” med en gaffel efter 4-6 timmar.

När du är klar kan du med fördel servera din pulled pork med inlagd rödlök, cheddarost, valfri grillsås, hamburgerbröd, coleslaw och varför inte en majskolv?