Nyheter om Alien: Covenant

Den sjätte filmen i Alien-serien kommer att heta Alien: Covenant och är en direkt uppföljare till Prometheus. Covenant regisseras av Ridley Scott och mycket har hemlighållits om handlingen. Nu har 20th Century Fox släppt lite mer information och här kan du läsa om vad vi vet. 

Med tanke på hur Prometheus slutade så var det inte svårt att räkna ut att Michael Fassbender på ett eller annat sätt skulle ha någonting med Alien: Covenant att göra. Jag var väldigt kluven till Prometheus. Visserligen var det en riktigt snygg film och annorlunda mot vad vi sett i Alien-universumet tidigare, men Noomi Rapace och Logan Marshall-Green drog ner filmen ordentligt. Dessutom fanns det mängder av problem med handlingen och hur karaktärerna handlar. Som att Charlie Holloway (Logan Marshall-Green) super ner sig bara för att de inte hittade vad de letade efter.

Förhoppningsvis kan uppföljaren bli betydligt bättre. Den handlar om skeppet Covenant, ett rymdskepp som skickats ut för att kolonisera en annan planet. Det visar sig dock att planeten de hade hoppats skulle vara ett nytt paradis istället är något helt annat. Allt annat än ett paradis med andra ord. Och där hittar de dessutom en viss ”syntetisk” person…

Vilka skådespelare som kommer att dyka upp har också avslöjats – åtminstone en del av dem. Michael Fassbender, Katherine Waterston, Danny McBride, Demián Bichir, Billy Crudup, Noomi Rapace, Guy Pearce och James Franco kommer att vara med. Franco ska tydligen vara Covenants kapten.

Alien: Covenant

Ridley Scott har dessutom avslöjat att Prometheus var den första filmen i en serie Alien-filmer som ska utspela sig innan Alien. Enligt de senaste uppgifterna ska det bli hela fyra filmer totalt. Vilket givetvis gör att en luttrad Alien-fantast undrar om det bara handlar om att mjölka pengar, eller om det faktiskt kan bli något bra…

Mer information hittar du på Fox officiella hemsida.