Lovande standup: Savantsyndrom

Henrik Schyffert inleder Jonas Strandbergs ståuppspecial ”Savantsyndrom”, där även Johanna Wagrell medverkar. Vi har tittat och recenserar en lovande standup. 

Standup är svårt. Att hitta sin publik kan vara ännu svårare. Jonas Strandberg kastade sig in i standupvärlden för tre år sedan och har hittat sin nisch. Han fokuserar på oneliners och har två gånger nominerats till Årets Oneliner på Svenska Standupgalan. Med sin ståuppspecial Savantsyndrom ger han oss en ny upplevelse.

Jonas Strandberg

Jag hade lite svårt inledningsvis för humorn. Lite som med oliver, man måste äta minst sjutton stycken innan man börjar gilla dem, men sedan älskar man dem för livet. Strandbergs humor har sin klara nisch och åtminstone jag behövde ett par minuter innan jag hittade rätt. Men därefter blev det bara bättre och bättre, även om det går att äta sig mätt även på oliver. Jag skrattade inte mig själv av stolen, men det är en trevlig upplevelse under 20 minuter att lyssna på Strandberg. Oneliners är ett särskilt skrå och jag gillar det ännu mer efter att ha sett på Savantsyndrom. Och med Schyffert i inledningen lyckas Jonas Strandberg höja showen ytterligare ett par snäpp.

Du kan se hela showen här: