Låt varenda krona jobba

Vill du bli ekonomiskt oberoende måste du låta varenda krona du äger jobba för dig. En krona som bara ligger på skrivbordet, sitter på ett sparkonto utan ränta, är en krona som inte jobbar för dig och din väg ut ur ekorrhjulet. 

Det är förstås lättare sagt än gjort, men ta en stund och fundera på vad du gör med dina pengar. Om du har 100 000 – vilket förstås är en respektabel summa pengar – så har du en summa pengar som du kan få att arbeta för dig. Det gäller även för en krona, men låt oss fokusera på en lite större summa för sakens skull.

Köper du aktier för 100 000, exempelvis Axfood som jag tycker är en bra utdelningsaktie, ger den dig 7 kronor i utdelning, vilket i princip betyder lite drygt fyra procent i avkastning. Det är inte fy skam förstås och genast arbetar dina pengar för dig.

Att bara sätta 100 000 på ett vanligt bankkonto gör inte bara att pengarna inte arbetar för dig, de blir i själva verket värda mindre. Inflationen kommer att äta upp deras värde och då låter du inte varenda krona jobba.

Ett annat sätt att låta dina pengar jobba för dig är att bygga upp ett eget företag. Om du har en bra idé ska du definitivt investera dina pengar i vad du tror på. Titta på verksamt.se för att få lite inspiration och se möjligheterna att komma igång.

Ytterligare ett sätt att låta varje krona jobba är att du amorterar på dina lån. Om du har lån som inte genererar inkomst så ska du se till att bli av med dem. Då får du också pengarna att jobba för dig. Varje krona i ränta du inte behöver betala är en sparad krona.

Har du några andra tips så dela gärna med dig? Alla mår bra av att låta pengarna arbeta istället för att bara sitta still.