Långgrillad högrev

Att grilla länge är alltid trevligt, men det krävs förstås tålamod. Att grilla högrev kräver både tid och tålamod, men resultatet är också något av det bästa du kan tänka dig. Ett mört, saftigt kött som dessutom är väldigt prisvärt. Ett kilo högrev går att få för en dryg hundring och kommer att mätta 4-6 personer beroende på tillbehör och aptit. 

Utmaningen med att grilla högrev ligger i att kunna hålla jämn, låg temperatur. Det gör du enklast genom att tända briketter i en orm eller en avlång raket som du tänder endast i ena änden. Du behöver själv ta reda på hur tjock ormen / raketen ska vara för att nå en bra temperatur. Det handlar mycket om hur stor grill du har och vilken typ av briketter. Men ett riktmärke är en decimeter i diameter, ge och ta några centimeter.

Når du rätt temperatur kommer det att ta ett tag. Belöningen är ett fantastiskt mört kött som nästan faller isär av sig själv. Nackdelen med högrev är att det är en del fett, men det kan också vara en fördel eftersom högrev även efter långgrill behåller saftigheten. När köttet når den innertemperatur du vill ha är det dags att skiva upp. Ju tunnare skivor du kan skära, desto bättre. Servera med grillad paprika, grillad tomat och eventuellt kolhydrater av valfri sort.