Låna pengar utan UC

REKLAM.

Ibland finns det tillfällen i livet då man faktiskt behöver låna pengar. Min grundinställning är att pengar ska tjänas ihop först, innan man spenderar dem, men om något oförutsett händer kan man behöva låna en och annan krona.

Ett bra exempel på detta är om pannan i ditt hus går sönder. Eller om du råkar ut för en skada på någon egendom som försäkringen inte täcker.

Oftast kräver lånegivare att en så kallad UC görs, vilket är en koll hos UpplysningsCentralen. Den talar om ifall du har för mycket lån eller har fått många betalningsanmärkningar. Men dessutom berättar den om flera UC har gjorts, vilket också kan vara ett hinder för att få lån.

Intresset för ett lån utan UC har ökat just för att själva UC-sökningen faktiskt kan vara ett hinder. I ett sådant fall kan det förstås vara bra att kunna vända sig till en långivare som inte kräver UC. Behöver du ett lån utan UC kan du med fördel använda dig av en sajt som listar sådana lånegivare.

Naturligtvis ska du inte låna mer än vad du klarar av att betala tillbaka, så glöm inte att ha ett ordentligt utrymme i din budget för både amorteringar och räntor. Dessutom är det förstås bra om du fortsätter att spara så att du har ett reservkapital

 

Det här är ett sponsrat inlägg.