Hyr ut med AirBnb

På temat öka dina inkomster måste jag bara skriva en rad eller två om AirBnB. Jag har inte själv ut via AirBnB, men har däremot prövat att hyra via den här tjänsten och med mina erfarenheter så här långt kan jag inte säga annat än att det utan tvekan är ett sätt att öka inkomsterna. 

Framför allt för den som råkar ha en gäststuga, ett sommar- eller vinterhus, eller rentav en del av sitt hus som inte används, är AirBnB perfekt. AirBnB hyr inte själva ut någonting, utan förmedlar endast möjligheter att hyra hos någon annan. Systemet i sig möjliggör betygsättning av hyresvärden såväl som de som hyr, säker identifiering av alla inblandade och betalning såväl som återbetalning om någonting inte har fungerat.

Att öka sina inkomster är förstås alltid önskvärt, men samtidigt kräver uthyrning via AirBnB att man sköter sig. Det man lovar ska man hålla och ju snabbare man svarar, ju mer service man erbjuder, desto mer kan man ta betalt för sitt boende. Har du ett bra boende i ett attraktivt område är det inga problem att ta betalt, men det finns också en i det närmaste oändlig konkurrens, vilket gör att de som sköter sig och får bra omdömen klarar sig bättre.

airbnb

Vad som vore väldigt intressant att ta reda på är huruvida traditionella hotell såväl som förmedlingstjänster som Hotels.com klarar sig i konkurrensen mot den här sortens tjänst.  AirBnB behöver inte ha några som helst tillgångar, förutom möjligtvis servrarna som tjänsten snurrar på, och de kan marknadsföra sig själva genom betygssystemet. Att inte hyra ut sitt boende, om man nu har lite utrymme över, via den här förmedlingen är att missa möjligheten att tjäna lite extra. Frågan är bara vad det finns för nackdelar, jag har inte hittat särskilt många – förutom möjligtvis risken att få taskiga hyresgäster – men även det hanterar AirBnB…

Vill du diskutera det här kan du antingen göra det i den här tråden, eller i forumet.