Hotell i Landskrona

Visste du att hotell inte kallats hotell i Sverige så värst länge? Ett hotell är en byggnad där man hyr ut rum för övernattning, vilket tidigare i Sverige kallades för gästgiveri. Det första hotellet i Sverige dök upp 1808 i Göteborg och hette Bloms Hotel. Gästgiverierna har en längre historia, redan 1615 fanns en stadga som sade att alla häradshövdingar skulle se till att det fanns gästgiverier längs landets vägar. Och innan dess kallades gästgiverierna för tavernor.

Men det är först på senare tid som hotell används lika flitigt som idag. Att resa runt i världen och bo på hotell är ett mycket trevligt sätt att tillbringa sin tid på. Allra flest hotellrum finns det i USA, där det uppskattningsvis finns runt fem miljoner hotellrum. Över hela världen finns det över 20 miljoner hotellrum, vilket inte kan låta så mycket men då ska man tänka på att dessa 20 miljoner hotellrum lyckas husera nästan 900 miljoner människor.

Hotell finns också i många olika variationer. Från lyxhotellen till de enklare hotellen. Dock ska man inte förväxla ett hotell med ett vandrarhem, då hotellen för att få kallas hotell endast hyr ut hela rum och inte enbart sängar. Det finns också andra kriterier, och variationer. Bed & Breakfast finns i många länder och då kan det vara ett rum hemma hos någon som hyrs ut.

För den som reser mycket gäller det att veta vilka hotell man ska välja, för trots allt finns det en hel del hotell som inte har den standard som de utlovar. Och att hamna i en fjärran del av världen utan någon möjlighet till toalett eller rinnande vatten, då man blivit lovad detta, vill man naturligtvis inte råka ut för. Eller att det är ett osäkert hotell, både byggnadsmässigt såväl vad det gäller brottslighet.

Att tänka på säkerheten när man reser är alltid viktigt, oavsett om det är i en vanligtvis säker del av världen eller en mer osäker del. Att låsa om sig, att låsa in värdesaker och att inte bege sig till områden man är osäker på, är några bra tips.

En plats i världen som du kan besöka är Landskrona. Landskrona grundades i början av 1400-talet och har idag över 30 000 invånare. Vill du boka ett hotell här hittar du många bra hotell på HotellLandskrona.se där du enkelt kan söka såväl som boka. Vill du ha tips på vad du kan göra hittar du även tips på samma sida. Kanske ett besök på citadellet, se bilden nedan, är något du vill göra?

 

 

Det här är ett sponsrat inlägg

Citadellet_Landskrona