Halloween 2017 i spelvärlden – del 2

Årets Halloween är nästan här. För en vecka sedan sammanfattade vi firandet i ett flertal spel, och här kommer en samling till med allt från mördarclowner till batmobiler och så klart en och annan zombie.

Fortnite

Till Fortnite kommer Fortnitemares. Halloween-eventet drog igång i förrgår samtidigt som spelet fick en stor uppdatering. Bland topplistor och annat i Battle Royale finns nu även en butik för mikrotransaktioner som just nu säljer ett par mindre läskiga utklädnader. Mest Halloween-känsla får Save The World-läget; där finns nya vapen, fiender och fler skins till karaktärerna.

Fornite Halloween

Rift

I Rift heter Halloween-eventet Autumn Harvest. Där kan du skaffa dig en kvast att rida på, du kan samla nya masker och det finns även ett par kolsvarta korpvingar att få tag i. Mellan 26 oktober – 16 november pågår eventet, så du har gott om tid på dig.

Entropia Universe

Igår startade Halloween Mayhem i Entropia Universe. Där kan du besöka en kyrkogård full av zombies och även träffa på en elak kannibal. Genom att samla pumpor från de monster du dödar tjänar du ihop poäng som kan leda till fina belöningar. Du kan även få tag på nya loot boxar med vapen, kläder och annat. Eventet är tillgängligt fram till 6 november.

Entropia Universe Halloween

Final Fantasy XIV

I Final Fantasy XIV firas just nu All Saint’s Wake. Det har redan hållit på i över en vecka och avslutas den första november. Nya uppdrag belönar spelare med varulvskläder och det finns även andra småsaker att införskaffa.

Black Desert Online

Den blodröda månen har lockat häxorna till Black Desert Online. Fram till den första november pågår Halloween där. Under tiden vill den vita häxan att du ska ihjäl den svarta häxan. Det finns också flera söta, och några mindre söta, husdjur att samla. Utöver det finns även mycket annat att göra, och skaffa och köpa.

Grand Theft Auto V

Samtidigt som GTA Online firar 4 år kommer en ny uppdatering till Grand Theft Auto. En batmobile finns nu tillgänglig att köpa i spelet. Det har även kommit ett nytt fasligt spelläge kallat Condemned. Där döms en spelare till döden och för att undvika detta öde gäller det att den spelaren dödar någon annan innan tiden tar slut. I slutändan återstår bara en person. Fram till 6 november ger det nya spelläget dubbla belöningar.

Grand Theft Auto 5 Halloween

Gears of War 4

Halloween i Gears of War 4 drog igång igår och du kan nu köpa ett Day of the Dead-pack med nya karaktärs- och vapen-skins. Pumpkin Ball är också tillbaka från förra året. I denna spökbollsvariant kan du också tjäna ihop till några vapen-skins. Utöver detta finns även ett Halloween Horde Event för masslakt av monster.

Smite

I Smite har firandet redan pågått ett tag. Men under helgen erbjuder spelet dubbelt av allt, inklusive XP. Det finns även Halloween-skins att skaffa till flera karaktärer. Bland annat har Cupid fått ett litet lakan över sig och leker spöke, samtidigt som Izanami blivit mumifierad.

Killing Floor 2

Stackars mordiska clownen Boozo har i Killing Floor 2 tillslut stoppats från att ha roligt. Men tack vare ny teknologi kan du rota runt i skallen på honom och besöka hans mardrömmar. Under Halloween Horrors kan du samla några kosmetiska grejer som ansiktsmålningar och en pumpa-hjälm. Det finns nu även en skräckinjagande (eller var det tvärt om?) kycklingdräkt att köpa i spelet.

Killing Floor 2 Halloween

The Escapists 2

Om du tycker att gratisfirande av Halloween är för billigt så erbjuder The Escapists 2 just nu ett Halloween-DLC kallat Wicked Ward för ungefär 40 kronor. Där hamnar du i ett övergivet sjukhus som du måste fly ifrån. Paketet erbjuder också nya kläder och andra föremål att tillverka. Du kan till exempel börja karva dina egna pumpor, om du känner för en paus i flykten från den galna vetenskapsmannen.

HÄR hittar du inlägget från förra veckan med flera andra Halloween-event.