Grillbaronen testar Scans nyheter 2016, del 2

Grillbaronen fortsätter att testa Scans nyheter och idag var det dags för brasiliansk flintastek och grillbacon. Flintastek, som ofta underskattas, är som ni säkert redan vet färsk skinka med ben. Kryddas flintasteken rätt blir det en perfekt grill. Om Scans nya smaksättning fungerar får ni snart veta. 

Idag är det extremt varmt på västkusten, där Grillbaronen huserar. Vi pratar närmare 30 grader, vindstilla och med andra ord ett vädertillstånd som gärna får vara lite till. När det är så här varmt behöver vi alla lite extra salt och då fungerar både flintasteken och grillbaconet extra bra.

Vi valde idag att grilla enbart kött och grönsaker. Inga kolhydrater med andra ord. Tomat, paprika och lök fick göra köttet sällskap på grillen:

scan2016.4

Grillbacon i en hel bit är annorlunda mot vad de flesta är vana vid, men Scans nyhet är riktigt bra. Visserligen känner jag ingen smak av äpple, vilket förpackningen hävdar, men sältan och rökigheten är perfekt. Flintastekens brasilianska smaker är något bleka, även om jag anar en viss hetta. Både flintan och baconet grillas indirekt, vilket innebär att saftigheten bevaras. Tillsammans med grönsakerna blir det en mycket bra grill, som fungerar väldigt bra med dagens temperatur.

scan2016.5

Betyg: 

Flintasteken: 4

Grillbaconet: 4

[wysija_form id=”1″]