Fyra av de bästa filmerna 2018

Idag är vi väldigt glada över att välkomna ett gästinlägg från Filmtopp. Biotablån för 2018 har kommit och det ser ut att bli ett underhållande första halvår för oss filmälskare. Därför vill nu ge dig tips på några definitivt kommer att lägga biobiljetter på.

Här är 4 filmer vi tror kan vara några av den stora scenens bästa filmer 2018 – vilka tänker du se?

Proud Mary – biopremiär 11 jan

2018

Handling: Mary, en hitman som jobbar med organiserad brottslighet, får sin värld omkastad när hon på ett misslyckat uppdrag stöter på en ung pojke.

Varför du ska se filmen: Det är inte varje dag vi ser en kvinnlig hitman, och detta måste vi ju uppmärksamma och uppskatta! Oavsett hur bra Proud Mary blir är den värd ett biobesök för sitt fräscha upplägg.

 

The Shape of Water – biopremiär 14 februari

Handling: En saga som äger rum i kalla krigets era i Amerika år 1962. I ett gömt myndighetslabb arbetar Elisa, som är fångad i ett liv av isolation. Men hennes situation kommer för alltid att förändras när hon och hennes kollega Zelda upptäcker ett hemligt experiment.

Varför du ska se filmen: Guillermo Del Toro är tillbaka med ett hyllat skräckdrama, med fantasy-ramar. Och visst är det här han är som bäst, när han vågar vara rå och jobbar med tonsättande färger. Crimson Peak var stilistiskt vacker, men hade fläckar på sitt berättande. Här tror vi att han får till båda delar.

 

Isle of Dogs – biopremiär 4 maj

Handling: Vi befinner oss i Japan, där en pojke letar efter sin försvunna hund.

Varför du ska se filmen: Den stilbildande regissören och manusförfattaren Wes Anderson ger oss snart sin nionde film. Isle of Dogs ser ut att bli ett läckert äventyr, i stop motion-format. Om regissören är i sitt esse kommer filmen att ha mänsklig värme, ett präglande soundtrack och en massa knäppa karaktärer. Lika så kan den här absolut bli en av årets bästa filmer.

 

 

Soldado – biopremiär 29 juni

Handling: En uppföljare på Sicario från 2015, som fokuserar på det eskalerande kriget mot droger vid gränsen mellan USA och Mexico.

Varför du ska se filmen: Denis Villeneuves film var helt lysande. En stämningsfull och intensiv actionrökare. Nu har Villeneuve hoppat av projektet men filmen är säkert i goda händer hos Gomorra-regissören Stefano Sollima.

Dessa tror vi kan vara bland årets bästa filmer 2018. Vad tror du?