Filmspanarnas fem bästa recensioner 2016

Filmspanarna är en fantastisk sammanslutning av ivriga filmfantaster. Jag har gått igenom, grävt och funderat, för att hitta Filmspanarnas fem bästa recensioner 2016, och nedan hittar du resultatet. 

Det var inte lätt. Det här är en grupp mycket duktiga skribenter som skriver passionerat om film. Vad jag gjorde för att kunna sålla bland alla guldkorn var att titta på följande:

 1. Förmåga att väcka intresse
 2. Språk
 3. Humor
 4. Personlig ton
 5. Det lilla extra

Punkten fem var förstås svårast. Men en del inlägg har det lilla extra, som gör att det blir en recension man gärna återvänder till. Följande fem inlägg tog sig in på listan över Filmspanarnas fem bästa recensioner 2016, utan inbördes ordning:

 • Fiffis Filmtajm – Nyckeln till frihet
  Fiffi skriver alltid väldigt personligt, ärligt och hennes texter engagerar alla. Fiffis skulle förmodligen kunna beskriva hur en äggkokare fungerar för en höna utan att höna skulle börja gråta. Recensionen av Nyckeln till frihet, sista delen i hennes Stephen King-serie under sommaren är helt klart en av de bästa recensionerna 2016.
 • Filmitch – Fredagen den 13:e
  Filmitch har en personlig ton som är lätt att tycka om. Lite kallt konstaterande som blandas med en hel del nostalgi. Recensionen av åttiotalets kanske bästa skräckfilm, åtminstone ur perspektivet förmåga att påverka alla andra, är riktigt bra. Typiskt Filmitch.
 • Rörliga bilder och tryckta ord – The Dark Knight
  Sofia skriver alltid recensioner som går på djupet. Grymt bra analyser utan att det blir det minsta tråkigt, ofta med tankar om förlagor i bokform. Recensionen av The Dark Knight är absolut en av de bästa jag läst vad det gäller den mörke riddaren.

dark-knight

 • Fripps filmrevyer – The Big Sleep
  Fripps filmrevyer är en blogg du kan besöka för att få tips på filmer du inte trodde fanns. Eller som du inte trodde att du ville se, innan du har läst Fripps recensioner. Resan tillbaka till 1946 i The Big Sleep intar lätt en plats på den här topplistan, inte minst på grund av Fripps förmåga att lättsamt beskriva även tunga ämnen.
 • Jojjenito – Lights out
  Jojjenito har en förmåga att skriva engagerat och kan alltid locka till läsning. Recensionen av Lights out placerar sig direkt på den här listan med samma sorts glöd som Jojjenito alltid står för.

Avslutningsvis – det här är inte lätt. Egentligen är det ganska orättvist också, eftersom alla Filmspanare alltid skriver väldigt bra och det är enormt svårt att välja bara några få inlägg. Men ovanstående recensioner är riktigt bra och väl värd att läsa. För er som inte har besökt Filmspanarnas alla bloggar är listan ovan en bra början.