Filmrecension: Extraction (2015)

I väntan på nästa Die Hard får man ta vad som bjuds. Tyvärr. Extraction är en film om en pensionerad CIA-agent och tyvärr känns hela handlingen pensionerad. 

Varför Bruce Willis, som trots allt har en rejäl lista över filmer som gått väldigt bra, väljer att vara med i en film som inte ens har förutsättningarna att bli bra, är en gåta. Naturligtvis skulle man kunna tro att han behöver stålar, men jag tror inte att det är fallet.

Extraction har en handling som vi sett förut. När den pensionerade CIA-agenten Leonard Turner (Bruce Willis) kidnappas av en terrorgrupp är det upp till hans son Harry (Kellan Lutz) att rädda honom. Harry har inte arbetat i fält vilket förstås ställer till det en aning. Men samtidigt är det ingenting som påverkar filmens handling åt det ena eller det andra hållet. Istället får vi dras med den ena meningslösa actionscenen efter den andra.

Dessutom, utöver en handling som inte engagerar ett dugg, kryddas allt med rave-liknande musik som inte passar in över huvud taget. Bruce Willis är förstås en bra skådespelare och när han är med blir det oftast bra. Det stämmer även i Extraction, men tyvärr är han inte med tillräckligt mycket. Istället får vi följa Harry och hans auktoritetsproblem, när han ska försöka stoppa det fruktansvärda vapnet ”The Condor”, som kan förstöra all elektronik på planeten. Om jag fattade det hela rätt, vilket jag inte är säker på att jag gjorde.

Tyvärr finns det inte många ljuspunkter. Bruce Willis totala närvaro är förmodligen under 10 minuter (jag räknade inte minuterna, men jag har en väldigt stark känsla att han är med mindre än 10% av filmens totala tid). Det enda bra jag egentligen kan säga om filmen är att actionscenerna faktiskt är rätt bra, men det är inte en MMA-dokumentär jag ser och då blir det bara platt fall. Dessvärre.

Extraction