Farsdagsgrill och test av Postkakan

Idag är det fars dag och naturligtvis är det grill som gäller. Baconlindad fläskfilé, slantad och ugnsrostad potatis, broccoli och svampsås. Till efterrätt testar vi Postkakan. 

Att grilla fläskfilé är busenkelt, inte minst i hel form. Fläskfilén gör sig extra bra när den lindas med bacon. Glöm inte att peppra den runt om först – men låt bli eller var åtminstone väldigt sparsam med saltet. Helgrilla cirka 45 minuter på indirekt grill.

Potatis som slantas, blandas med olja och kryddor, blir väldigt gott i ugn. Tillsammans med en god sås med svamp och lite broccoli är det en perfekt söndagsmiddag.

Till efterrätt testade vi Postkakan, en valfri kaka man kan beställa hem. För vår del blev det kola- och kokostårtan. Att ha en god tårta på farsdag är förstås grymt gott och nästan en nödvändighet. Fördelen med Postkakan är förstås att det går att enkelt få hem den, vart i Sverige man än bor. Nackdelen är att med tanke på storleken – den är tänkt att kunna levereras rakt in i brevinkastet – så är den rätt dyr.

Vad det gäller smaken och konsistensen så blir det ett medelbetyg. Kakan smakar kola, den smakar kokos och det enda jag konstigt nog saknar är lite mer sötma. Konsistensen är okej, men kakan är lite för hård. En helt okej kaka att skicka till avlägsna släktingar, men kanske ingenting jag skulle föredra på ett kalas med släktingar och vänner på plats.

Lite bonus får postkakan dock eftersom den faktiskt går att skicka överallt. Ett bra alternativ till blommor om du vill skicka en extra tanke och lite uppmärksamhet till någon.

 

För ordningens skull vill jag gärna tillägga att det här inte är ett sponsrat inlägg.