Dagens grill: Grillad lax med asiatiska smaker och Kung Fu Girl

Dagens grill blev en fantastisk lax, med smak av ingefära, chili och vitlök. Tillsammans med Kung fu Girl, en Riesling från Charles Smith vineyards blev det här en fantastiskt bra grill.

För att upprepa den här succén behöver du till fyra personer:

1,2 kg färsk laxfilé, med skinnet kvar
4 dl ris
Salladslök
Vitlök
Chili av valfri sort
Ingefära, helst färsk
Champinjoner
Soja
Salt
Sambal Badjak
2 dl lätt creme fraiche

Gör så här:

Finhacka chili och vitlök. Strössla över laxen.
Riv ingefäran. Fördela över laxen.
Salta lagom.
Koka ris.
Hacka salladslök.
Marinera champinjonerna i soja.
Blanda 2-3 tsk Sambal Badjak med creme fraiche
Grilla laxen indirekt, på folie, cirka 45 minuter.
Strö salladslöken över riset, servera med Sambal-såsen, lax och sojamarinerade champinjoner.

Grillad lax

Servera Kung Fu Girl till:

Kungfu-girl-riesling

Kung Fu Girl fungerade otroligt bra till de här asiatiska smakerna. Stort tipstack till Per E! Min amatörförmåga lyckades fånga mycket aprikos, men framför allt är det ett mycket friskt vin som väldigt väl balanserar till chilin och vitlöken, såväl som ingefäran.