Dagens grill: Burgare med bacon

För en Grillbaron är förstås en bra burgare ett paradnummer. Idag blev det burgare på högrev, med bacon och grönmögelost. En lökring, en skiva tomat, lite barbecuesås och några ranch fries… Mer behövs inte för en perfekt kväll.

Burger

Om du vill repetera denna fantastiska kreation behöver du, för fyra personer:

600 g högrevsfärs, grovmald
1 st gul lök
1 paket bacon
1 tomat
800 g ranch fries
BBQ-sås, efter smak
200 g ädelost
4 st hamburgerbröd

Gör så här:

Dela högrevsfärsen i fyra lika stora delar. Pressa i en hamburgerpress. Salta och peppra. Grilla, 1-2 min per sida och/eller indirekt.

Skiva lök och tomat i 0,5 cm skivor.

Grilla bacon.

Lägg på ädelosten mot slutet, stäng locket och låt den smälta.

Servera allt med ranch fries.