Dagens grill: Baconköttbullar

Jag har ingen aning om vart jag har sett det här receptet, vilket antagligen betyder att jag sett det på Facebook. Men Baconköttbullar har jag i alla fall döpt de här godbitarna till. De kan förmodligen bidra till en framtida hjärtattack, så glöm inte att röra på dig, antingen före eller efter.

För att göra ett halvt dussin baconköttbullar behöver du:

Silverlök, 6 små eller tre stora.
Nötfärs, cirka 600 gram
Kryddor efter smak, själv tog jag idag chilipulver, lökpulver, salt, peppar och franska örter samt ett stänk dijonsenap.
Bacon, tre paket

Gör så här:

  1. Börja med silverlökarna. Ta bort det yttersta skalet, skär sedan en skåra genom det första lagret. Plocka ut insidan.
    Om du har använt tre stora silverlökar, upprepa proceduren med att skära en skåra genom nästa lager och plocka ut insidan.
    baconköttbullar
  2. Nu har du sex skal. Idag använde jag bara tre, med tanke på att ett antal icke-lök-älskande barn skulle delta i måltiden.
  3. Hacka en av lökarna, eventuellt kan du använda två. Spara resten till ett annat tillfälle.
  4. Blanda lök med nötfärs och kryddor + senap.
  5. Fyll skalen.
    Baconköttbullar 2
  6. Linda ordentligt med bacon runt om.
    Baconköttbullar 3
  7. Grilla på indirekt värme, 45-60 minuter beroende på hur varm din grill är.

Servera med sallad, potatis på spett och någon god grillsås.

 

 

Det här är ett inlägg från Grillbaronen.