Christian Bales sju bästa filmer

Christian Bale är helt klart en av de skådespelare jag tycker är bäst. Han har gjort många bra filmer och även om det är svårt att säga vilka han spelar bäst i så gör jag ett försök. Här är hans sju bästa filmer. 

Christian Charles Philip Bale föddes 1974 i Pembrokeshire, Wales, Storbritannien. Han bodde i många länder under sin uppväxt, kanske på grund av att hans pappa var pilot. Att han blev en skådespelare har säkert att göra med att hans mamma var cirkusartist, men Bale själv har sagt att han blev skådespelare hade mycket att göra med att hans familj flyttade så mycket. En av hans första filmer var Mio min Mio, där han bland annat spelade mot Christopher Lee.

Under inspelningen av Terminator Salvation tappade han humöret fullständigt och skällde ut en av personerna som arbetade med filmen. Utskällningen var grov och överdriven, och Bale har bett om ursäkt för hur han betedde sig. Naturligtvis påverkar en sådan händelse allas bild av Christian Bale, och förhoppningsvis har han lärt sig. Han förblir dock en bra skådespelare, men helhetsbilden är alltid viktig för hur folk betraktar en skådis.

Av alla filmer han har gjort så tycker jag att av de jag har sett gör han nästan alltid ett väldigt bra jobb. Han går minst sagt in i rollerna. Några är dock bättre än andra och här är de som jag tycker är de sju bästa:

7. Terminator Salvation
Jag tyckte Terminator Salvation var en riktigt bra film och hittills är Bale den bäste John Connor i Terminator-serien.

6. Equilibrium
En mörk film som passar Bale perfekt. Att spela känslokall och sedan gå till att upptäcka känslor är ingen lätt nöt att knäcka, men Christian Bale gör det grymt bra.

5. The Dark Knight

I The Dark Knight gör Bale en väldigt bra tolkning av Batman, och det blir bättre i sista delen av trilogin. Han möter upp mot Heath Ledger som spelar Jokern och det går enkelt att se konflikten inom honom.

4. The Dark Knight Rises
Klart den bästa Batman-tolkningen någonsin, och slutet är fantastiskt välspelat av Bale.

3. The Prestige
Överraskande bra och grymt bra skådespel av Bale.

2. American Psycho
Rollen som Patrick Bateman ledde förmodligen till Christian Bales genombrott som filmstjärna, och med rätta. Han är väldigt bra på att spela psykopat.

1. The Machinist
Av alla Bales filmer är det här den film som verkligen visar på hans fokus och dedikerade sätt att se på sitt skådespelande. Otrolig insats på alla sätt.

christian bale