Bluehole har utannonserat Ascent: Infinite Realm

Studion som publicerar det populära Battle Royale-spelet PlayerUnknown’s Battlegrounds har utannonserat ett nytt MMO-spel. Från Bluehole Studio, tillsammans med Kakao Games, båda koreanska företag, kommer Ascent: Infinite Realm.

Bluehole Studios är utvecklare av MMO-spelet Tera, samtidigt som Kakao Games är utgivare av Black Desert Online. Nu samarbetar de med nästa stora koreanska MMO. Då det är förkortat A:IR, och med utvecklare som ber oss att ”komma flyga med dem”, så förstår vi att det kommer ligga viss fokus på det luftburna i spelet. Världen i A:IR är full av magi och maskiner. Luftskepp har en stor roll i spelet. Från små svävarmaskiner för en person till jättelika luftslott. Många sammandrabbningar kommer att ske högt över marken, både mot bossar och i Realm vs Realm PvP-strider.

Som oftast med koreanska MMO så är detta ett väldigt vackert spel. Det har en betydligt större koreansk känsla än Blueholes nuvarande storspel PUBG. Här finns allt man kan förvänta sig av ett sådant spel; korta kjolar, fluffiga humanoida björnar, massiva vapen och mega-jättestora bossar.

Spelet har fem klasser att välja mellan, bland annat Warlord med sin sköld och hammare och den magiska Sorceress med sina trollformler. Utöver Gunslingers pistoler så är det närstrid och magi som gäller för karaktärerna. Det sagt så kommer spelaren ha många möjligheter att peppra sönder sina fiender, något som är märkbart i trailern som ni kan se nedan. De olika klasserna kommer även ha två underklasser var att välja mellan för att utöka valmöjligheterna. Det är också tänkt att det för varje klass ska finnas val av kvinnlig eller manlig karaktär, något som inte alltid är självklart.

Informationen om spelet är än så länge begränsad. Men spelare kan bygga sina egna hem, möblera dem och skaffa husdjur. De kan skräddarsy sina riddjur, snickra på stora luftskepp och flyga runt med vingar på ryggen. Lanseringsdatum för spelet har ännu inte satts, men det är möjligt att vi kan få se det till slutet av nästa år.