Bilbana på ett helt nytt sätt med Fast and Furious Anki Overdrive

Vem har inte kört bilbana? Det ständiga susandet av bilar som man försöker pressa igenom banan så fort som möjligt utan att köra av. Detta klassiska spel har utvecklats och delvis digitaliserats, när Fast and Furious når den digitala tidsåldern. 

Bara för att inte skapa förvirring, det här är ett fysiskt spel. En bilbana, men ändå inte. NBC Universals filmserie Fast and Furious får fysiskt liv med robotbilar, styrda av avancerad konstgjord intelligens, men det är naturligtvis du som sitter bakom ratten. Eller i det här fallet, din smarta telefon – antingen iPhone eller Android.

Det är tack vare företaget Anki som det här spelet har blivit möjligt. I Anki OVERDRIVE: Fast & Furious Edition har de två detaljerade bilarna, som baseras på två av fordonen från filmerna – Doms Charger och Hobbs MXT – fått en egen vapenuppsättning. De kommer också med ljudeffekter och kontroller som är unika för varje bil. Även karaktärerna från filmerna kommer att finnas i spelet och det är skådespelarna som gör rösterna.

fast and furious

Det kommer med andra ord inte att vara som att köra vilken bilbana som helst. Kör du exempelvis bilarna genom en Power Zone kan du utlösa en massiv explosion som oskadliggör motståndarna som finns i närheten. Biljakt och biltävlingar blir med andra ord mycket mer fysiska, även om ingenting kommer att explodera på riktigt.

Vad som dock är unikt är att bilarna kommer med konstgjord intelligens att lära sig banan som du bygger, oavsett hur du bygger den. Bilarna kan uppdateras och banan byggas ut efter hand. Anki Overdrive: Fast and Furious kommer att lanseras i september 2017.  Förhoppningsvis får vi på Spel och Film en chans att testa det här minst sagt innovativa bilspelet.