Är Skyrim: Special Edition värt pengarna?

I höstas släppte Bethesda en ordentlig uppfräschad version av den femte delen i Elder Scrolls-serien. Skyrim: Special Edition handlar framför allt om bättre grafik. Spel och Film har testat under ett par månader och här får du svaret på om Skyrim: Special Edition är värt pengarna. 

För dig som redan ägde Skyrim är frågan väldigt enkelt att besvara, har du redan Skyrim så är det bara att ladda ner Special Edition. Men om du mot förmodan inte har köpt originalet kostar det dig några hundralappar att införskaffa Skyrim: Special Edition, åtminstone om du väljer PC-versionen.

Eftersom Skyrim är ett av de bästa rollspel du kan spela på en PC så borde svaret vara att självklart är Skyrim: Special Edition ett spel du ska äga, åtminstone om du gillar den sortens spel. Samtidigt har Skyrim några år på nacken och dessvärre är den nya versionen långt ifrån buggfri. Det finns en hel del buggar i Skyrim och Bethesda har inte ansträngt sig särskilt mycket för att rensa bort dem. Allt de har gjort är att göra spelet snyggare, genom att använda sig av färdiga moddar.

Skyrim: Special Edition
Köp Skyrim: Special Edition hos CDON för 389 SEK. Klicka på bilden så kommer du direkt till CDON.

Trots det så tycker jag nog ändå att Skyrim: Special Edition är värd att lägga tre- till fyrahundra kronor på. Det är verkligen mycket snyggare, framför allt vad det gäller himlen och vatten. Men det finns också en hel del andra detaljer som gör den grafiska upplevelsen så mycket bättre. Att spelet har fått en ansenlig förbättring vad det gäller detaljer och skärpedjup är helt klart, särskilt när man möter andra karaktärer.

Dessutom får du med expansionerna Dawnguard, Hearthfire och Dragonborn utan extra kostnad, vilket betyder att det är ett väldigt komplett spel som dessutom är väldigt mycket snyggare än tidigare.

Klart köpvärt med andra ord.

 

Nedan kan du se skillnaden i grafik: