Animehörnan: Watashi ga Motete Dousunda (Kiss Him – Not Me)

Det här är baserat på en “Slice-of-life Romance Shöjo Manga” av Junko. Den började ges ut 2013 och fortsätter fortfarande.

Från dessa Mangavolymer har hitills 7 Animeavsnitt publicerats från den 16 oktober 2016 och fortsätter). Den här mangan vann det prestigefyllda “40th Kodansha Manga Awards” för bästa Shöjo, vilket jag inte har ett dugg svårt att förstå. Begreppet Shöjo kan förklaras med “Slash”, dvs de som gillar att fantisera om hur pojkar får ihop det. Främst stöter man på Slash i on-line fanfic med kända TV karaktärer I huvudrollerna, typ “Kirk och Spock”.

Jag hade inte en aning om den här subkulturen förrän jag träffade en f.d kollega som var på absolut pricken en exakt klonad kopia av den här animens huvudperson, Kae Serinuma. Jag var så road av den träffsäkra beskrivningen av min kollega att jag i princip skrattade mig till magknip genom hela det första avsnittet.

kiss him - not me

Den här animen är som sagt väldigt ny, med bara sju avsnitt under bältet är det kanske lite tidigt att ge serien fem stjärnor av fem – men jag känner mig tvungen. Den är bara så bra. Så rolig. Så träffsäker. Så så så … grymt underhållande!

Kae är alltså en kvinnlig Otaku, och det är ju någonting så skämmigt att blotta tanken på att bli avslöjad inför omvärlden räcker till för att ge en stackars High School student skrämselhicka. Inte blir det bättre då skolans fyra mest populära, läckraste snyggingarna alla blir intresserade av Kae. Men hon har bara en superhemlig enda tanke i huvudet. “Pussa inte MIG – Pussa honom I stället!”