Allt om The Emoji Movie

Sverigepremiär den 9 augusti

Ända sedan det amerikanska produktionsbolaget Sony vann rättigheterna till att producera en film om emojisymboler, som idag har blivit ett globalt uttrycksspråk, har den varit en snackis. De familjära ansiktssymbolerna som används flitigt på mobilen kommer nu till liv på bioduken. Med en rad favoritemojis i huvudrollerna är det dags för biopubliken i Sverige att se en av de största animerade filmerna i år.  Den mycket omtalade The Emoji Movie hade premiär i Sverige den 9 augusti.

Handling

I meddelande-appen på Alex mobiltelefon finns den hemliga staden Textopolis, en sprudlande värld där alla emojis bor. Här har alla invånare ett enda ansiktsuttryck, alla förutom Gene. Till skillnad från alla andra föddes Gene utan filter och kan därför inte kontrollera sina olika känslor. I hopp om att bli som alla andra beger han sig ut på en apptäcktsfärd tillsammans med vännerna Hi-5 och Jailbreak för att hitta koden som kan hjälpa honom att bli normal. Men tiden är knapp. Alex vill tömma innehållet på sin telefon och de tre vännerna måste därför rädda deras värld innan den raderas för alltid.

Medverkande

Precis som i den amerikanska originalversionen är även den svenska versionen fullspäckad med stora skådespelare. Bland rösterna finns bland annat den träffsäkra Anton Körberg, den mycket roliga Daniel Norberg och underbara Pernilla Wahlgren. Andra medverkande är Kajsa Ernst, Rickard Söderberg, Kodjo Akolor och Wiktoria Johansson. I den svenska versionen av The Emoji Movie bjuder denna ensemble på mycket humor och skicklig träffsäkerhet.

Kritik och omdöme

Den omtalade och, bland emojifans, efterlängtade filmen tog hem en andra plats på listan över mest sedda filmer under premiärhelgen i USA. Trots att filmen har fått mycket kritik för att erbjuda mer produktplacering än humor och underhållning tvekar inte emojifansen att se den. Filmkritikerna må vara svårflörtade men biobesökarna är nyfikna och intresset av att se emojis på filmduken har visat sig vara stort. I USA ligger nämligen The Emoji Movie på första plats i listan över populära animerade filmer under 2017. På hemmaplan har filmen blivit både hyllad och kritiserad och den har förmodligen flest fans bland den yngre publiken. Oavsett ris eller ros är det helt enkelt bäst att gå och se den för att kunna skapa sig en egen uppfattning om filmen.

EmotiCoins- ett nytt slotspel från Microgaming

Med spelet EmotiCoins levererar Microgaming ännu en gång en innovativ och underhållande spelautomat. Precis som namnet antyder är spelet baserat på de globala uttryckssymbolerna emojis som används av 92% av alla som är uppkopplade. EmotiCoins är spelautomaten där fenomenet emojis transporterats från skärmen till hjulen. Spelare kan alltså spela med sina favoritemoijs de lärt känna genom sin mobiltelefon. De omtyckta ansiktssymbolerna utgör grundtemat i det här spelet som med 5 hjul och 30 vinstlinjer erbjuder en garanterad vinst upp till 92 000 mynt. EmotiCoins bjuder på två festliga funktioner, Wild Stickers och Wild Blast. Med Wild Stickers aktiveras 10 free spins om man landar minst tre LOL-symboler någonstans på hjulen. Wild Blast aktiveras slumpmässigt under spelets gång och förvandlar 5 symboler till jokrar och ger garanterad vinst. Spelet som lanserades i början på augusti finns tillgängligt på alla plattformar och enheter och med en insats på så lite som 0,30 Euro har spelare möjlighet till stora vinster utan krångligheter. Visuellt håller spelet hög nivå med kvalitativ grafik och pricksäker musik. EmotiCoins är ett underhållande spel som känns rätt i tiden.