I regn och rusk grillas …

… entrecôte, vad annars? Entrecôte är en fantastiskt bra styckdetalj, med massor av insprängt fett som gör att du aldrig kan misslyckas med den här köttbiten. Om du nu inte skulle somna framför grillen, förstås. 

Om du vill lyckas riktigt bra ska du inte köpa färdigskivad entrecôte. Köp istället en hel bit och dela den själv, i skivor som är minst 2 cm tjocka. Det gör ingenting om de blir 3-4 centimeter, resultatet blir (nästan) bara bättre om skivorna är tjockare än vad du vanligtvis ser i din favoritbutiks köttavdelning.

Allt du sedan behöver göra är att salta och peppra de tjocka bitarna. Grilla sedan direkt över glöden i cirka en minut (30 sek per sida) och avsluta med indirekt grillning till dess att du nått önskad stekgrad. Genom att känna på köttet kan du avgöra om det är rare, medium eller well done. Ju hårdare desto mer välgrillat.

Servera tillsammans med potatisgratäng och sallad, så får du följande resultat:

entrecote1