En klassiker: Beer Can Bacon Burgers

Beer Can Bacon Burgers är BBQ Pit Boys uppfinning och den är väl värd att återupprepas. Förhållandevis enkel är det en rätt som tilltalar alla som gillar kött och en smula grönsaker. 

För att göra fyra rejäla Beer Can Bacon Burgers behöver du:

800 gram nötfärs
2 paket bacon
1 röd paprika
1 grön paprika
1 gul lök
4 champinjoner
1 skvätt bourbon
1 dl grillsås
Valfri ost

Som tillbehör valde vi idag potatis och majskolv. Potatisarna slantades upp och majskolven grillades tillsammans med burgarna. Det går förstås att äta burgarna med bröd, men det kan lätt bli för mycket.

Däremot valde vi att göra en ordentlig chipotle-mayo, vilket verkligen blev pricken över i. Eller B. Eller G.

Burgarna gör du så här: 

Dela nötfärsen i fyra delar. Forma till fyra stora bollar. Pressa en burk eller ett stort glas i bollen, tryck upp nötfärsen runt glaset/burken och ta bort glaset/burken. Linda tre skivor bacon runt.

Fräs upp finhackad lök, finhackad paprika, finhackade champinjoner i lite smör. Låt dem fräsa en kort stund så att du blir av med en del vätska. Sleva sedan upp röran i skålen som bildats i varje burgare. Häll bourbon och grillsås över, fördelat på fyra. Placera osten på toppen och grilla sedan indirekt i cirka 30-35 minuter, beroende på vilken värme du får på din grill.

  

Servera med grillad majskolv, potatis och chipotlemayo.